Så planerar du bästa Sverigesemestern 2021

År 2021 kommer många svenskar att semestra inom landets gränser. För att få ut det mesta av din Sverigeresa är det viktigt att planera den i god tid. Boka boende på en bra hotellkedja om du vill ta del av medlemsförmåner. Se även till att boka boendet och aktiviteterna i god tid och glöm inte bort att läsa på om resmålet innan semestern.

De senaste åren har allt fler svenskar valt att spendera semestern i Sverige. Det började med en ökad miljömedvetenhet och sedan kom coronapandemin som gjorde det svårare att resa utomlands. Nu är ”svemester”-trenden här för att stanna. Här hittar du de bästa tipsen hur du planerar semestern i Sverige 2021.

Bo på en bra hotellkedja

Hotel,KeyBra boende är A och O för en lyckad semester, oavsett om du är utomlands eller i Sverige. Om du planerar att resa runt i Sverige eller göra många mindre resor inom landet kan det vara en bra ide att bo på en hotellkedja. Elite Hotels är en av de populäraste hotellkedjorna tack vare dess förmåga att förmedla kvalitet och tradition. Du kan besök Elite här om du vill veta mer om aktuella erbjudanden hos deras trettio kvalitetshotell. En stor fördel med Elite Hotels är att de har hotell över hela landet. Varje hotell har en speciell karaktär och reflekterar områdets eller ortens historia vilket ger en minnesvärd hotellvistelse. Det finns även möjlighet att bli medlem och samla Elite Rewards. Som medlem har du många fördelar, bland annat:

  • Du får ta del av unika kampanjerbjudanden.
  • Du samlar poäng varje gång du bor på ett Elite hotell. Poängen kan bytas in mot rabatter, restaurangcheckar, gratis hotellnätter och annat.
  • Det är kostnadsfritt.

Inför nästa svemester bör du med andra ord boka boende på samma hotellkedja för att maximera din upplevelse.

Boka aktiviteter och boende i förväg

För att semestern ska flyta på så bra som möjligt är det viktigt att planera i god tid. Boka gärna boende och aktiviteter flera veckor i förväg för att säkerställa att det finns plats de datum ni önskar. Det är även viktigt att ha koll på lokala restriktioner som råder gällande Covid-19. Regler och allmänna råd ändras och uppdateras ofta och du som resenär har ansvar att se till att du vet vad som gäller i det område som du besöker. Det gör att resan blir trevligare både för dig och ditt sällskap samt för lokalborna.

Läs på om resmålet

Medieval,Alley,In,The,Historic,Hanse,Town,Visby,During,SummerPrecis som när du reser utomlands är det viktigt att läsa på om platsen om du aldrig besökt den tidigare. Att ta reda på mer om ortens historia, sevärdheter och kultur kommer att att berika resan. Trots att det är inom Sveriges gränser kommer du förmodligen bli förvånad hur mycket nytt det finns att upptäcka. Sverige är ett land som bjuder på stor variation. Här finns hav, fjäll, skogar, vidsträckta ängar, vackra sandstränder, saltdränkta klippor och storstadspuls. De senaste åren har intresset för vandring har ökat rejält vilket gör att många rest till orter med populära vandringsleder. Oavsett om du vill vandra eller åka på en mysig stadsweekend är det viktigt att läsa på om platsen du ska till.

Scroll to top