Packlista till hyrstugan vid stranden

Att hyra stuga vid stranden är ett underbart sätt att tillbringa sommaren eller några sommarveckor på. Kunna bada varje dag och bara njuta av semestern. För en lyckad semester är det smart att planera både roliga aktiviteter att göra och vad du bör packa ner.

Det finns många fina ställen att tillbringa sommaren på i Sverige, som Smögen, Båstad eller Stockholms skärgård. Vare sig du har barn eller inte kommer du troligtvis att tillbringa mycket tid vid vattnet. Tänk att bara behöva gå en kort sträcka och vara nere vid stranden. Det är mycket roligare att bada om du har badmadrasser och badringar, särskilt uppskattat av barn, men även av vuxna. Ett tips är att köpa alla strandprylar i förväg då det ofta är mycket dyrare och mindre utbud när du väl kommer till badorten. På Leilas General Store hittar du badringar och badmadrasser från Sunnylife, som även har fantasifulla vattenspridare i form av dinosaurier och enhörningar. Både trevligt vid stugan och hemma.

Skriv en packlista

Om du har barn är det väldigt mycket som ska med, men även som vuxen finns det många saker som verkligen gör skillnad för en lyckad semester. Eftersom priserna alltid är högre på de populära badorterna och i Stockholms skärgård, är det smart att inte packa i sista sekunden och glömma en massa saker. Då blir det mycket dyrare, i jämförelse med att handla på nätet i förväg. Det finns några klassiker som bara måste med:

  • badkläder
  • morgonrock
  • solskydd
  • hängmatta
  • varsitt rejält badlakan
  • badmadrasser
  • badringar till barnen

Då är ni redo att bada samma dag som ni kommer fram.

Det är också klokt att packa ner en picknickkorg, termos, saftflaskor, muggar, plastglas, bestick och tallrikar. Då kan ni både äta på stranden och göra härliga picknick-turer i området. Det är mycket smartare att ha med en picknickkorg och picknick-filt, än att behöva köpa det på plats. Det ger också mer frihet. På stranden utsätts ni för mycket sol. Därför kan det vara klokt att även ta med eget solparasoll eller soltält för långa dagar på stranden. Om du har barn är det än viktigare att ta med något slags solskydd då de ofta tillbringar mycket tid i vattnet i gassande solsken. Då är det bra att de får vara skyddade från solen emellanåt. Eller så går ni upp till stugan och vilar mitt på dagen.

Planera för äventyr

Även om målet med semestern främst är att ligga vid stranden och vara på badorten, så är det smart att även kolla upp andra äventyr. Om du tillbringar flera veckor vid stugan kommer du råka ut för regniga dagar. Det är ju också roligt att komma iväg och se någonting annat. Har du barn är det smart att kolla upp olika slags äventyr tillsammans. Över hela Sverige finns det fina djurparker att besöka, äventyrsbanor och nöjesparker. På många badorter går det också att spela minigolf, golf, tennis och beachvolley. Det kan vara skönt att bara ta bilen och komma ifrån stranden och stugan för att se någonting annat. Som att upptäcka mysiga kustsamhälle och bara sitta på en brygga och äta glass.

Scroll to top