Grilla gott på semestern

Trots att det är ett bra tag kvar till sommaren hindrar inte det oss att drömma om god grillad mat ute i sommarstugan eller vid en sjö någonstans. Att grilla ligger många varmt om hjärtat – men vilket är egentligen bäst av kol- och gasolgrill?

Valet av grill är en het fråga som många har starka åsikter om. En del menar att kolgrillar ger en godare smak och är vad som kännetecknas som en riktig grill. Andra tycker dock att gasolgrillar är minst lika bra, om inte bättre än kolgrillar eftersom de är mer effektiva och det är lättare att få maten man lagar att bli perfekt. Oavsett om du föredrar kolgrill eller gasolgrill håller du nog med om att grillad mat hör sommaren och semestern till.

Grilla säkert

Att grilla har inte bara fördelar. Det finns alltid en risk för eldsvåda eftersom man tillagar maten över eld. Detta var ett otroligt problem i somras och orsakade stor skada i skog och mark runt om i landet. I hela Sverige rådde det eldningsförbud och det var främst engångsgrillarna man var rädd för. Alla ville ut och njuta i solen och många tänkte sig inte för när de tände engångsgrillen och det helt plötsligt uppstått en markbrand.

Det är inte enbart i Sverige som grillarna har varit till problem, även i Australien har man tagit krafttag och förbjudit kolgrillarna under årets torra sommarmånader. Istället har man installerat en del elektriska grillar i olika allmänna parker för att stilla de grillälskande invånarnas begär efter god mat. Kanske är det något som bör införas i Sverige också?

Scroll to top