Rätt resväska till resan

När det är dags att resa är det bra att kunna känna sig bekväm med resväskan och att den
passar för dina särskilda resvanor. När du har rätt resväska med dig kan det underlätta både
själva transporten och det vardagliga livet på resan. Vi hjälper dig att välja rätt resväska till rätt
resmål.

Fler och fler personer väljer att spendera sin vintersemester i fjällstugor och i skidbacken. Men det är
fortfarande vanligt att göra utlandsresor till långväga resmål. Beroende på om du reser med flyg
eller tåg krävs det olika egenskaper på din resväska. Vad ska man tänka på när man ska välja resväska? Bland annat bör du tänka på saker som att den är slitstark, tål vissa typer av väder och rymmer det du behöver. Läs mer här.

Hård resväska till utlandresan

Att semestra inom landet har blivit allt vanligare för att fly undan julstök och annat. Men vi åker även utomlands för att lyxa till det lite under semestern på vintern för att få lite solljus. Då finns det lite andra saker att ta hänsyn till:

Vi reser allt mer runt om i världen, det innebär inte bara att vi får med oss en solbränna och härliga minnen hem. Vägglössen följer allt oftare hem från våra resor. I Sverige har de ökat med 45 procent mellan 2014-2017. GP

För att undvika att få med dig ohyra kan du dammsuga resväskan och ställa den utomhus några dagar så att eventuella småkryp dör. Det är klokt att välja en hård resväska när du ska åka utomlands av den anledningen. I en hård resväska finns det ofta elastiska remmar som underlättar vid packning av kläder så att de inte blir skrynkliga.

Mjuk bag till tåget

Trots att det har blivit dyrare att ta tåget utomlands är det många som är sugna på att ta tåget framför flyget. Det kan vara av miljöskäl, eller för att det är ett enkelt sätt att ta sig till den valda destinationen. På tågresan är det bra att ha en mjuk väska som är lätt stuva in i tågets bagageutrymmen. För dig som veckopendlar med tåg kan det vara praktiskt att ha en så kallad
weekendbag, som är lagom stor att rymma det allra nödvändigaste. Använd väskans ytterfacktill att förvara saker som du behöver snabb åtkomst till, exempelvis glasögon och plånbok.

Scroll to top