Här kan du fynda båt i Sverige

Massor av svenskar köper båt lagom till sommaren. Det kan röra sig om segelbåtar eller helt vanliga motorbåtar i olika storlek. Men var i Sverige kan de bästa båthandlarna ses? Och hur ser priserna ut?

Att köpa båt är ju lite av en lyx så alla har inte råd med det. Dock är det betydligt billigare än att köpa fritidshus. Om man inte har alltför mycket att lägga på en vanlig båt kan Ryds roddbåt vara ett perfekt alternativ. Många människor uppskattar att endast ha en liten eka eller roddbåt att åka ut och kajka i eller för att lägga till på någon närliggande ö.

Köpa online eller gå till butik?

Idag väljer många att köpa sina båtar online, på sälj- och bytarsajter som Blocket. Om du ska köpa en begagnad båt finns det dock ännu fler aspekter att tänka på, så att du inte blir grundlurad. Köper du en ny båt, å andra sidan, behöver du bara tänka på att det är en seriös återförsäljare du vänder dig till, såsom Ryds Båtar.

Om du har hittat en annons är det viktigt att du åker ut och ser båten med egna ögon samt att du tar reda på dess historia och hur den nuvarande ägaren är. Se till att be om alla dokument och försäkringar. Svenska begagnade båtar är väldigt populära. Märken som Nimbus, Ryds och Hallberg-Rassy är mest intressanta.


– De representerar väldigt mycket av svensk hantverkskvalitet, säger Elin Mattsson, pressansvarig på Blocket

Storstadsregionerna har större båthandel

Det är en självklarhet att du hittar de mest unika båtarna i och runt storstadsregionerna, speciellt där det finns mycket vatten som Stockholm och Göteborg. Svenskar är ett skärgårdsälskande folk så det är vanligare att båtförsäljning ökar där kusten har skärgård istället för i södra Skåne.

Scroll to top