Bilsemester utan stress

Bilsemester är ett bra alternativ till att resa utomlands. Med familjen, eller vännerna i bilen är du fri att resa dit du vill, när du vill, och stanna när du vill. Det är en god idé att ha med sig lite verktyg, och något att stoppa i magen för att hålla koncentration uppe. När du ska lägga ut på vägarna är det bra att vara förberedd, och att ha rätt packning med sig.

Alla har varit med om det. Det blir packat alldeles för mycket, och vid hemkomst har inte ens använt hälften av vad man packade blivit använt. När du reser på bilsemester är det extra viktigt att packa bra, i en bra väska, och packa bra in i bilen. Förutom kläder och hygienartiklar är det bra att tänka på vilka eventuella dokument som kan tänkas behövas. Pass, vid kryssa de av landgränser. Du tar med fördel även med dig dokument för bilen: försäkringsbevis, registreringsbevis och kontaktinformation till försäkringsbolaget.

Om oturen är framme och något råkar går sönder är det fint att ha med lite verktyg för att kunna fixa skadan. Kanske bilen får punktering, då är det skönt att ha ett fälgkors och reservdäck. I många europeiska länder får är det som gäller om körförbud om lyktorna inte fungerar, så en extra glödlampa till huvudljusen är bra.

Smarta saker att ha med

Mat och dricka är A och O inför en bilsemester. Om du som förare blir hungrig eller törstig kan det går ut över koncentrationen. Ett paket med engångsservetter och en tändare, är andra bra att ha saker i bilen. Ett första hjälpen skrin bör alltid följa med i bilen. Om du inte har GPS, men använder mobilen för navigation, kan en mobilhållare till bilen vara ett bra inköp. Den håller mobilen så föraren kan hålla ögonen på vägen.

Scroll to top