Besök vackra Sundsvall

Allt fler svenskar semestrar inrikes. Destinationer som Göteborg och Stockholm har konstant varit på resenärernas semesterkarta. Dessa får nu sällskap av allt mer populära Sundsvall.

Funderar du på en semesterresa inrikes finns flera spännande destinationer värda att besöka. Om du har svårt att bestämma dig vart i Sverige du vill bege dig, rekommenderas Sundsvall som avsevärt växt i popularitet på senare dagar. Tätorten är vackert belägen nära havet och kommer med mängder av sevärdheter och äventyr. För dig som vill stanna ett par nätter finns övernattningsalternativ som exempelvis Best Western i Sundsvall beläget inom rimligt avstånd till stadskärnan.

Upplev Sundsvalls cityliv

sundvsallSundsvall är hem till omkring 50 000 invånare vilket gör staden till Sveriges 21:a största tätort. Framtiden ser dessutom ljus ut då staden byggs ut för fulla muggar. Detta för med sig en konstant växande turistscen, främst under varma sommarmånader, och är en favoritdestination för både inrikes- och utrikesbesökare. Här finns exempelvis mängder med mysiga caféer likt Katrinelunds Trädgård och Café som kombinerar gott kaffe med växter från alla världens hörn.

Föredras shopping och ett vibrerande nattliv finns mängder med alternativ. Shopparen kan förlora sig i Stenstan, ett område med över 200 butiker. Räcker inte det finns Birsta Köpcentrum, cirka 8 kilometer norr om Sundsvall. Reser du med barnen kan ni besöka Himlabadet som är fullt med äventyr.

Mot kvälls- och nattetid känner du av Sundsvalls puls och tätorten bjuder på nattklubbar för dig som vill dansa till gryning samt ett brett utbud av sköna restauranger och barer. Vill du kombinera mat och dans finns Avenyn som ligger i Sundsvalls citykärna. Detta är ett samlingsnamnet på ett område med flertal scener, restauranger och barer under samma tak.

Förlora dig i vacker natur

Du som föredrar ett lugnare tempo eller vacker skog behöver inte oroa dig. Sundsvall är omringat av mängder med hikingturer och kustvandringar. Omkring 15 minuter med bil från tätorten finns Bergåsen. Efter en kort vandring på en grusväg som leder upp till en topp kan du blicka ut över närliggande Borgsjön. Är du hungrig kan du ladda batterierna med lite korv vid grillplatsen.

Byforsen är ett annat populärt besök. Här kan du förlora dig i trollbindande skog. Detta var tidigare en Pilgrimsled som numera kommer med allt från stigar och vindskydd till eldplatser. Med andra ord, Sundsvall är värt ett besök. Letar du efter mycket av vad som fångar magin med Sverige, har du helt klart hamnat rätt.

Scroll to top